Lepinjice sa sremušem

Lepinjice sa sremušem

SASTOJCI

500 g mekog brašna
1/2 ravne kašičice soli
oko 250 ml tople vode
1 veza sremuša
prstohvat soli
oko 70 ml maslinovog ulja

 

PRIPREMA

U činiju za mešanje stavite brašno, so i toplu vodu pa zamesite srednje tvrdo testo. Mesite ga 5-10 minuta a onda prekrijte providnom folijom i ostavite da odmori 15-ak minuta.

U međuvremenu u električnu seckalicu stavite sremuš, so i maslinovo ulje pa sve dobro smiksajte. Količinu maslinovog ulja prilagodite količini sremuša.

Uzimajte po kuglicu testa, tanjite je što više možete, premažite pripremljenim sremušem, umotajte kao palačinku, pa onda kao pužića, opet tanjite što više i pecite u gril tiganju. U zavisnosti da li želite mekane ili hrskave lepinje zavisi i način pečenja. Ako želite mekane pecite ih kraće i stavljajte na tanjir koji ste stavili u najlon kesu (da zadrže vlagu), a ako želite hrskave pecite ih malo duže na nižoj temperaturi i nemojte ih stavljati u kesu već pustite da se hlade na vazduhu.

naslovna212
Separator image

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *