Ledeni sendvič keks

Ledeni sendvič keks

Sastojci

1,5 l sladoleda od vanile
200 g voća po želji
oko 250 g Petit Beurre keksa
malo čokoladnog mleka

 

Priprema

Ostavite sladoled na sobnoj temperaturi da se blago opusti. U međuvremenu, tepsiju dimenzija 30×20 cm obložite aluminijumskom folijom. Voće iseckajte što sitnije ili ispasirajte. Keks umačite u čokoladno mleko i ređajte, jedan do drugog, da obložite dno pripremljene tepsije.

Omekšali sladoled istresite u plastičnu posudu i lagano izmiksajte, dodajte usitnjeno/pasirano voće i miksajte dok se voće u potpunosti ne sjedini sa sladoledom. Sipajte sladoled preko keksa u tepsiji i zagladite površinu kašikom. Preko sladoleda poređajte još jedan red keksa umočenog u čokoladno mleko, a zatim tepsiju prebacite u zamrzivač da se sladoled ponovo stegne.

Izvadite ledeni kolač iz zamrzivača, izvucite složene sendviče zajedno sa folijom i krenite sa sečenjem. Umočite tanak nož u vrelu vodu, a zatim odvajajte jedan po jedan sendvič, umačući pre svakog reza nož u vrelu vodu kako bi lagano klizio kroz zamrznuti sladoled.

Složite sendviče na tacnu obloženu aluminijumskom folijom i vratite u zamrzivač do služenja.

Mezze, Jul/Avgust 2012.
Separator image

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *