Krompir sa suvim vratom, avokadom i sosom od paradajza

Krompir sa suvim vratom, avokadom i sosom od paradajza

SASTOJCI ZA KROMPIR

3 veća krompira
oko 100 g dimljenog suvog vrata
maslinovo ulje
so, biber
slatka ili ljuta aleva paprika

SASTOJCI ZA SOS OD PARADAJZA

1/2 konzerve paradajz pelata
1 crni luk
3 čena belog luka
so, biber
1 ljuta papričica (opciono)
prstohvat šećera
bistra supa po potrebi

I JOŠ

pola većeg avokada
sok od pola limuna
3 jaja
kisela pavlaka
kačkavalj
so, biber

 

PRIPREMA

Krompir i suvi vrat isecite na kocke. Zagrejte ulje u tiganju (par kašika, tek toliko da pokrije dno) i pržite krompir. Pred kraj začinite alevom paprikom i dodajte kocke suvog vrata. Nastavite da pržite dok krompir nije gotov pa prebacite u neku činiju i poklopite.

U isti tiganj u kome ste pržili krompir i meso ubacite sitno seckani crni i beli luk i pržite dok ne omekšaju. Dodajte pelat isečen na kockice zajedno sa ljutom papričicom i šećerom i kuvajte na srednjoj vatri dok se sos ne ugusti. Ako je potrebno dospite malo bistre supe.

Avokado grubo izgnječite viljuškom i pomešajte sa sokom od limuna.

Jaja ispržite na oko tako da žumance ostane rovito ili ih ispoširajte.

Poslužite u činijama ili dubljim tanjirima uz kašiku pavlake i malo rendanog kačkavalja.

Po želji posolite i pobiberite.

naslovna212
Separator image

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *