Krmenadle sa belim lukom i kiselom paprikom

Krmenadle sa belim lukom i ukiseljenom paprikom

SASTOJCI

5 krmenadli
6 kašika maslinovog ulja
10 čenova belog luka
5 ukiseljenih paprika
150 ml belog vina
150 ml bistre povrtne supe
so i biber

 

PRIPREMA

Krmenadle posolite i pobiberite sa obe strane. U tiganju zagrejte 4 kašike maslinovog ulja i propržite krmenadle sa svake strane da uhvate boju.

Prebacite u tepsiju pa ubacite u rernu zagrejanu na 220°C da se zapeku.

U istom tiganju u kome ste pržili meso zagrejte preostale 2 kašike maslinovog ulja pa propržite iseckanu papriku i beli luk iseckan na listiće. Sipajte supu i vino, pojačajte vatru i kuvajte dok se tečnost upola ne redukuje.

Krmenadle poslužite uz krompir pire i sos od paprika i belog luka.

naslovna212
Separator image

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *