Koziji sir sa začinskim biljem

Koziji sir sa začinskim biljem

SASTOJCI

300 g kozijeg sira na sobnoj temperaturi
2 kašike sitno seckanog vlašca
2 kašike raznog začinskog bilja (origano, timijan, matičnjak, estragon)
1/2 kašičice krupne soli
1/4 kašičice mlevenog bibera
1 kašika maslinovog ulja + za oblikovanje
1 manji čen belog luka, vrlo sitno iseckan

 

PRIPREMA

Pomešajte omekšali koziji sir sa preostalim sastojcima, pokrijte posudu i stavite je u frižider da se sir malo stvrdne.

Zatim, izvadite sir i od njega napravite 8 loptica veličine oraha. Nauljite ruke pre nego što počnete da ih pravite. Loptice stavite na papir za pečenje, zatim ih poklopite još jednim listom papira. Na to stavite drvenu dasku i pritisnite sve, tako ćete od loptica da dobiti medaljone. Čuvajte ih u frižideru, a pre služenja ih ostavite na sobnoj temperaturi da omekšaju.

Služite ih uz prepečen hleb, ili topla pohovana jela.

Jul/Avgust 2015
Separator image

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *