Korpice od bele čokolade sa kremom od limuna

Korpice od bele čokolade sa kremom od limuna

SASTOJCI ZA KREM OD LIMUNA

2 žumanca
60 g šećera
1 kašika gustina
sok i rendana kora 1 limuna
150 ml mleka
150 ml slatke pavlake

SASTOJCI ZA KORPICE

300 g bele čokolade

 

PRIPREMA

Rastopite belu čokoladu na laganoj temperaturi na pari. Rastopljenom čokoladom premažite, uz pomoć četkice, papirne korpice u dva sloja. Drugi sloj čokolade nanesite tek kad se prvi potpuno stegne (između dva premazivanja korpice možete staviti u frižider da ubrzate postupak). Kada se i drugi sloj čokolade stegne, pažljivo skinite papirane korpice tako da vam ostane samo korpica od bele čokolade.

Umutite dva žumanca sa šećerom, dodajte kašiku gustina i malo hladnog mleka da se sve fino razmuti. Dodajte rendanu koru i sok od limuna. Preostalo mleko i slatku pavlaku zagrejte, pa kad provri sipajte žumanca u tankom mlazu uz neprestano mešanje. Skuvajte krem bez grudvica i ostavite da se ohladi.

Ohlađeni krem stavite u poslastičarski špric sa zvezdastim nastavkom i napunite pripremljene korpice od čokolade. Pospite seckanim pistaćima i čuvajte na hladnom do služenja.

naslovna212
Separator image

3 Comments

Add Yours

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *