Koh

Koh

SASTOJCI

5 jaja
5 kašika šećera
8 kašika griza
2 kašike brašna

ZA PRELIV

1 l mleka
3 kašike šećera

 

PRIPREMA

Umutite penasto belanaca, dodajte šećer i jedno po jedno žumance. Na kraju pažljivo umešajte kašiku po kašiku griza i brašna.

Smesu sipajte u okrugli kalup za tortu prečnika 24 cm, na čije dno ste stavili papir za pečenje ili samo dobro podmazali puterom i posuli sa malo brašna (ivice kalupa ne treba premazivati).

Stavite da se peče u prethodno zagrejanu rernu na 200°C oko 25-30 minuta.

Koh je gotov kada se biskvit malo odvoji od ivica pleha, a najbolje je da proverite pomoću štapića da li je ispečen kako treba. Odvojite biskvit od pleha, ako je potrebno isecite nožem svuda u krug, pa preokrenite na veći tanjir za posluživanje.

Razmutite 3 kašike šećera u hladnom mleku i polako sipajte preko vrućeg biskvita (možda nećete sve potrošiti, sve zavisi koliko ce biskvit upiti).

Koh je najlepše poslužiti malo rashlađen, mada ga možete i odmah probati. Isecite na kriške kao tortu, dodajte kašičicu slatka od trešanja i uživajte.

Januar 2014.
Separator image

3 Comments

Add Yours

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *