Kocke od čokolade

Kocke od čokolade

Čokoladne kocke

200 g čokolade sa većim procentom kakaa
50 g bele čokolade

Krem od instant kafe

1 kesica šlaga
1 ravna kašičica instant kafe
1 kašike šećera u prahu
200 ml vode ili mleka

 

Priprema

Rastopite belu čokoladu na pari ili na tihoj vatri. Čokoladu stavite u špric (možete ga napraviti od masnog papira, u obliku fišeka) sa najmanjim otvorom i na masnom papiru nactajte „kapljice“ ili uzorak po želji. Sačekajte da se bela čokolada stegne ili stavite na kratko u frižider.

Rastopite tamnu čokoladu i premažite preko šara od bele čokolade. Sloj tamne čokolade bi trebalo da bude malo deblji da bi kasnije mogli da isečete stranice za kocku. Ostavite da se čokolada potpuno ohladi, izmerite pravilne kvadrate željene veličine (recimo 5×5 cm) i isecite oštrim nožem 5 istih kvadrata. To će biti stranice za kocku.

Rastopite malo čokolade i pažljivo nanesite na ivicu svakog kvadrata, pa zalepite stranice. Malo pridržite rukom dok se prva stranica ne stegne, pa zalepite i ostale. Ostavite da se spojevi potpuno osuše.
Čokoladne kocke možete napuniti nekim laganim kremom ili musom, voćnom salatom ili sladoledom. Kocka na slici je napunjena kremom od instant kafe.

Priprema krema od instant kafe: pripremite šlag prema uputstvu sa kesice sa vodom ili mlekom. Instant kafu razmutite u malo hladne vode, dodajte u šlag i sasvim kratko izmiksajte. Po želji dodajte kašiku šećera u prahu. Stavite u špric sa zvezdastim nastavkom i napunite kocke od čokolade.

Mezze, Jun 2012
Separator image

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *