Klasičan pečeni čizkejk

Klasičan pečeni čiz kejk

SASTOJCI

600 g krem sira (preporuka je punomasni Philadelphia Original krem sir)
500 g Marscapone sira
100 ml secera
2 kašike brašna
1/2 kašičice soli
4 jaja
12 komada nekog integralnog keksa (oko 180 g)
75 g putera

 

PRIPREMA

Keks sameljite i pomešajte sa istopljenim puterom. Masu utisnite na dno okruglog kalupa sa pokretnim ivicama prečnika 21 cm koji ste obložili papirom za pečenje.

Obe vrste sira pomešajte sa šećerom, dodajte brašno i so i umutite mikserom (tek toliko da se sastojci pomešaju). Dodajte jedno po jedno jaje i nakon svakog dodavanja umutite mikserom.

Pecite u rerni zagrejanoj na 175°C 45-50 minuta na najnižem nivou rerne.

Pečenu tortu ostavite da se potpuno ohladi i tek tada je izvadite iz kalupa. Tortu čuvajte u frižideru, poklopljenu, kako se ne bi osušila.

Služite uz domaći džem. Naš predlog: malina ili crna ribizla.

 

NAPOMENA

Veličina keksa razlikuje se kod proizvođača. Najvažnije je da na dno kalupa utapkate dovoljno mase da je dno potpuno pokriveno i da je visine oko 0,5 cm. Ako nemate dovoljno mase, samo napravite još, neće uticati na krajnji rezultat.

Maj 2014.
Separator image

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *