Kinder milk šnite

Milch šnite

SASTOJCI ZA KORE

5 jaja
1 kašika mlake vode
100 g šećera
80 g brašna
40 g gustina
40 g kakaa
70 g čokolade za kuvanje
1 kesica vanilin šećera
1 kašičica praška za pecivo
1/2 kašičice sode bikarbone

SASTOJCI ZA FIL

250 ml slatke pavlake
250 g maskarponea
20 g meda
 
PRIPREMA

U posudu stavite jaja, mlaku vodu, šećer i vanilin šećer pa mutite oko 8 minuta. Pomešajte brašno, kakao, gustin, prašak za pecivo i sodu bikarbonu. Smesi od jaja polako dodajte suve sastojke. Čokoladu istopite, pa i nju umešajte.

Smesu sipajte u pleh od rerne postavljen papirom za pečenje. Izravnajte špatulom. Pecite u unapred ugrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta. Ostavite biskvit da se ohladi, pa ga prepolovite na dva dela.

Za fil ulupajte slatku pavlaku pa joj postepeno dodajte maskarpone ili neki drugi krem sir i med. Ako niste sigurni da će vam fil biti čvrst možete dodati i jedan šlag fiks.

Stavite polovinu biskvita na tanjir za serviranje pa rasporedite fil preko, preklopite drugom polovinom biskvita. Ostavite da se ohladi pa isecite na šnite.

Novembar 2015
Separator image

5 Comments

Add Yours
  1. 1
    Nađa

    Imam pitanje u vezi sa 70 grama čokolade, koja je pomenuta da ide u koru, ali dolje u receptu se opet ne pominje. Jednom sam pravila recept bez te čokolade i morala sam da dodam još šećera u koru, osim toga sve je bilo u redu. Dakle, pitanje je da li tih 70 gr čokolade ide u koru i na koji način da se doda, da li da se rastopi prvo? Hvala vam. 🙂
    Inače je recep jako dobar, i ukusan i izdašan!

    • 2
      Mezze Magazin

      Jao Nađa, sorry 🙁 Naš je propust u pitnju. Javljamo se kada se konsultujemo gde je greška.

    • 4
      Mezze Magazin

      Nađa, evo napokon i odgovora 🙂

      Ide istopljena čokolada u koru, na kraju se umeša…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *