Kikiriki puter

Kikiriki puter

SASTOJCI

565 g sirovog kikirikija (bez ljuski)
1 kašičica soli
5 kašičica šećera
3 kašike suncokretovog ulja

 

PRIPREMA

Kikiriki pecite u rerni na 240°C dok ne dobije svetlo braon boju. Ostavite da se ohladi pa oljuštite smeđu opnu.

Sameljite kikiriki na mašini za mlevenje maka. Dodajte šećer, so, ulje i umutite kratko mikserom.

Masu zagrejte na temperaturu 60°C, a onda ostavite da se ohladi na 38°C. Sipajte u tegle.

 

NAPOMENE

Puter može da stoji van frižidera.

Svakom pečenom kikirikiju izvadite klicu. Ovo nije neophodno ali ako ostavite klicu puter će biti malko gorči nego što treba da bude. Kažu da je ono što razlikuje dobar kikiriki puter od lošeg upravo to da li je izvađena klica. Vremenski je prilično zahtevan proces pa ga možete i preskočiti.

Februar 2014.
Separator image

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *