Kajzerice sa koprivom

Kajzerice sa koprivom

SASTOJCI

1 kašičica soli
2 kašičice suvog kvasca
400 g crnog brašna
100 g glatkog ražanog brašna
1 kašika meda
2 kašike maslinovog ulja
50 g seckanih mladih kopriva + 6 lepih celih listića
350 ml mlake vode
1 jaje za premazivanje

 

PRIPREMA

U činiji pomešajte brašno, so i kvasac. Dodajte vodu, med i ulje. Zatim dodajte iseckane koprive i zamesite testo. Prebacite testo na radnu površinu posutu brašnom, pa mesite nekih 10 minuta, dok ne postane elastično i glatko.

Činiju premažite uljem, pa u nju vratite zamešeno testo, prekrijte salvetom i ostavite da odstoji i udvostruči masu, nekih 40 minuta.

Nadošlo testo izručite na radnu površinu koju ste blago posuli brašnom, pa ga podelite na šest jednakih delova. Svaki deo blago premesite, formirajte lopticu, pa je stavite na pleh koji ste obložili papirom za pečenje. Ostavite da odstoji 15 minuta, a za to vreme uključite rernu da se greje na 200°C.

Umućenim jajetom pomoću četkice premažite kajzerice, pa na svaku stavite po jedan ceo list koprive i ponovo premažite umućenim jajetom kako bi se listovi zalepili za testo.

Pecite u zagrejanoj rerni oko 30 minuta, dok lepo ne porumene.

April 2016
Separator image

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *