Juneće rolnice

Juneće rolnice

Sastojci

8 junećih šnicli (oko 800 g)
8 lista suvog svinjskog vrata
125 g mozzarelle
2 – 3 čena seckanog belog luka
150 – 200 ml belog vina
malo morske soli
malo maslinovog ulja + malo putera
1 kašika brašna

pesto

50 g badema
2 čena belog luka
2 šake svežeg bosiljka
50 – 80 ml maslinovog ulja
malo morske soli

karamelizovana šargarepa

500 g šargarepe
malo maslinovog ulja
kockica putera (oko 30 g)
1 kašika smeđeg šećera
2 kašike aceto balsamica
malo morske soli
malo seckanog svežeg peršunovog lista

I još

800 g boranije

 

Priprema

U blender stavite sve sastojke za pesto i usitnite. Dodajte maslinovo ulje do željene gustine.

Meso dobro izlupajte čekićem za meso, onda premažite kašičicom pesta, stavite po list suvog svinjskog vrata, par listića mozzarelle i sve fino umotajte u rolnice te pričvrstite kanapom i pospite sa malo brašna sa svih strana (možete ih i uvaljati u brašno).

Na malo zagrejanog maslinovog ulja, na jačoj vatri, propržite rolnice sa svih strana, a onda smanjite vatru, ubacite beli luk i podlivajući sa po malo belog vina, poklopljeno, kuvajte 30-40 minuta tj. dok meso ne omekša. Pred sam kraj posolite i ubacite kockicu putera.

Šargarepu očistite, iseckajte na štapiće i dinstajte na malo maslinovog ulja dok ne omekša, a onda je posolite, dodajte kockicu putera i malo šećera te stalno mešajte dok šećer ne krene da se karamelizuje. Prelijte sa malo aceto balsamica i kada ispari sklonite sa vatre, dodajte malo sitno seckanog peršunovog lista i servirajte. Boraniju obarite, a onda u nju umešajte ostatak pesta.

Mezze, April 2012
Separator image

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *