Juneće rolnice na nemački način

Juneće rolnice na nemački način

SASTOJCI

4 juneće šnicle
8 šnita tanko sečene dimljene slanine
1 manji ljubičasti luk
4 kisela krastavca (mala i čvrsta)
2 kašike pikantnog senfa
so i biber

SASTOJCI ZA SOS

200 ml kvalitetnog crnog vina
200 ml juneće supe
2 šargarepe, komad korena celera (oko 100 g)
1 ljubičasti luk
1 čen belog luka
1 kašika paradajz pirea
1 list lovora
2 zrna pimenta
1 mala kašičica bibera u zrnu (šarenog ili crnog)
so

 

PRIPREMA

Izlupajte meso tučkom. Posolite ga i pobiberite. Jednu stranu namažite senfom pa preko poređajte slaninu, gore stavite na rebarca isečen ljubičasti luk i na četvrine isečen krastavac. Uvijte rolnice i pričvrstite čačkalicama.

Zagrejate dublji i veći tiganj pa na malo ulja propržite rolnice sa svih strana. Izvadite rolnice i ostaviti ih sa strane. U tiganj dodajte na veće komade isečeno povrće pa ga dinstajte oko 5 minuta, na kraju dodajte beli luk pa još malo dinstajte, stavite paradajz pire, uspite vino i supu, a zatim stavite začine i vratite rolnice. Kuvajte pokolopljeno na nižoj temperaturi oko sat vremena. Po potrebi dospite još supe.

Izvadite rolnice na tanjir za serviranje, a sos procedite kroz cediljku. Ako je sos redak propasirajte povrće i još malo sve zajedno prokuvajte dok ne dobijete željenu gustinu.

Servirajte uz prilog po želji, naš predlog je pire od šargarepe i paštrnaka.

Decembar/Januar 2016
Separator image

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *