Jaja u gnezdu

Jaja u gnezdu

SASTOJCI ZA TESTO

4 deblja, veća parčeta hleba
4 jaja
60 g putera (istopljenog) + 1 kašika putera
2 šake svežeg spanaća ili 1/2 pakovanja smrznutog koji ste prethodno otopili i dobro ocedili
1/2 glavice luka
1/2 kašičice kumina
so

 

PRIPREMA

Luk iseckajte na kockice. Spanać, ukoliko je svež isecite na trakice. Ako je zamrznut pa otopljen, jako ga dobro iscedite.

1 kašiku putera zagrejte na srednje jakoj temperaturi i dodajte luk. Čim zamiriše i zastakli se, dodajte spanać. Posolite po želji, izmešajte. Kratko pecite. Potrebno je da spanać uvene i pusti vodu i da ta voda ispari. Kada voda ispari, dodajte kumin, izmešajte i pecite još 1-2 minuta. Sklonite sa ringle da se prohladi.

Rernu uključite na 200°C.

Puter podelite na četiri kocke.

Tepsiju obložite papirom za pečenje i rasporedite po njoj hleb. Ispod svakog parčeta, na sredini stavite kocku putera. Sa gornje strane parčeta utapkajte hleb u središtu da napravite udubljenje u koje ćete staviti jaje.

Oko svakog udubljenja koje ste napravili stavite spanać. U rupicu ubacite jaje. Posolite i pecite 10 minuta. U slučaju da volite tvrđe pečena jaja, produžite pečenje za 2-3 minuta.

Poslužite odmah uz šolju kefira.

Novembar 2015
Separator image

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *