Jagode sa labnehom

Jagode sa labnehom

SASTOJCI

1 l jogurta
800 g jagoda
2-3 kašičice meda
4 kašike mlevenog grilijaša od lešnika
par kašika slatka od ribizli
par listića sveže nane

GRILIJAŠ OD LEŠNIKA

50 g šećera
100 g pečenih lešnika

 

PRIPREMA

Cediljku ili đevđir stavite u veću posudu, a u cediljku stavite gazu presavijenu par puta (ili pelenu, kuhinjsku krpu – samo pazite da bude čista i da ne miriše na prašak 😉 ) a onda sipajte jogurt, pokrijte i odložite u frižider na 24 h da se dobro ocedi. S vremena na vreme možete prosuti tečnost koja se stvori u donjoj posudi. Dobijeni sir labneh stavite u činijicu, dodajte par kašika mlevenog grilijaša od lešnika i med, pa sve dobro promešajte.

U čaše na dno stavite sloj seckanih jagoda, prelijte ih sa po kašičicom slatka od ribizli, stavite red pripremljenog slatkog sira pa ponovite ceo postupak. Pospite sa malo seckanog lešnika i ukrasite po kojim listićem sveže nane.

naslovna212px
Separator image

1 Comment

Add Yours

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *