Jagnjeći ražnjići sa sosom od jogurta

Jagnjeći ražnjići sa sosom od jogurta

SASTOJCI

2 kg jagnjećeg buta bez kostiju, iseckanog na manje komade, oko 3-4 cm veličine

SASTOJCI ZA MARINADU

3 grančice sveže nane, sitno iseckane
par listića matičnjaka, sitno iseckanog
3 grančice svežeg ruzmarina, sitno iseckanog
1 kašičica svežeg origana, iseckanog
3 veća čena belog luka, sitno iseckanog
sok od jednog limuna
1/2 kašike iseckane korice od limuna
1/4 šolje maslinovog ulja
1 1/2 šolja običnog ili grčkog jogurta
1 kašičica soli
1/2 kašičice crnog bibera

SASTOJCI ZA SOS

1 šolja grčkog jogurta ili kiselog mleka
1/2 šolje pavlake
3 kašike iseckanog svežeg začinskog bilja (vlašac, mirođija, nana)
1 kašika tušta, iseckanog
1 manji čen belog luka, sitno iseckan
1/2 kašike sirćeta
so i biber

 

PRIPREMA

Dan pre pripreme ražnjića spremite marinadu tako što ćete da pomešate sve navedene sastojke. U marinadu ubacite komade jagnjetine, promešajte sve rukama, pokrijte i ostavite u frižideru da prenoći.

Sutradan nanižite komade mesa, oko 6-7 komada po štapiću, ponovo ih malčice posolite, i ostavite malo na sobnoj temperaturi.

Za to vreme napravite sos od jogurta. Pomešajte sve navedene sastojke.

Pecite ražnjiće na roštilju tako što ćete ih okretati više puta.

Služite ražnjiće uz sos od jogurta i prepečeni hleb. I uz pivo.

Jun 2015
Separator image

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *