Izvrnuta torta sa ananasom

Izvrnuta torta sa ananasom

SASTOJCI

1 konzerva ananasa
100 g tamnog šećera
7 maraskino trešanja
190 g brašna
prstohvat soli
1 kašičica praška za pecivo
115 g putera, sobne temperature
200 g belog šećera
1 kašičica ekstrakta vanile
4 jaja
1 šolja jogurta

 

PRIPREMA

Iscedite kolutove ananasa. Trebaće vam 7 komada. Zagrejte rernu na 190°C. Postavite pregradu tačno na sredini rerne.

Obložite okrugli pleh prečnika 23 cm papirom za pečenje. Dno pleha ravnomerno pokrijte tamnim šećerom. Preko njega stavite kolutove ananasa. U rupe ananasa stavite maraskino trešnje.

U jednoj posudi prosejte brašno i dodajte mu so i prašak za pecivo. U drugoj posudi mikserom mutite puter i beli šećer. Kad budete dobili ujednačenu kremastu smesu počnite da dodajete ekstrakt vanile i jaje po jaje. Dodajte jogurt. Na kraju špatulom umešajte brašno. Ovu gustu smesu izručite u pleh sa ananasom i stavite sve u rernu koju ste predhodno zagrejali da se peče oko 45-50 minuta.

Probajte da ubodom čačkalce utvrdite da li je testo dovoljno pečeno. Ono će takođe da nadođe i da dobije tamniju koricu. Izvadite pleh iz rerne i ostavite tortu oko 10 minuta da se prohladi. Torta će malo da se skupi za to vreme, uklonite papir sa ivice pleha. Preklopite pleh tanjirom u kome ćete servirati tortu i onda sve to izvrnite. Malo će cureti sirup od voća i istopljenog tamnog šećera. Sačekajte da se torta ohladi, a onda je služite uz umućenu slatku pavlaku.

April 2014.
Separator image

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *