Garam Masala

Garam Masala

SASTOJCI

30 g semenki korijandera
½ kašičice celih karanfilića
6 plodova kardamoma
1 kašika semenki kumina
¼ kašičice zrna crnog bibera
štapić cimeta, dužine oko 6 mm

 

PRIPREMA

Pripremite mali tiganj sa debljim dnom i činijicu u koju ćete sipati jednu po jednu vrstu začina.

U tiganju najpre propecite semenke korijandera, oko 2 minuta, tj. dok ne počnu divno mirisati. Pečene semenke odmah prespite iz vrelog tiganja u pripremljenu činijicu.

Nastavite sa pečenjem ostalih začina, ali njih pecite kraće, oko 1 min. Pecite jednu po jednu vrstu i odmah ih sipajte u pripremljenu činiju.

Posebno budite obazrivi sa semenkama kumina jer brzo potamne i izgore. Njih sklonite iz tiganja čim počnu mirisati.

Pomešajte začine i ostavite ih da se ohlade. Sameljite ih u mlinu za kafu ili, ako imate strpljenja, u avanu sa tučkom.

Čuvajte u hermetički zatvorenoj teglici.

Jul/avgust 2013.
Separator image

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *