Dugački fusilli sa ljutim pestom od maslinki

Dugački fusilli sa ljutim pestom od maslinki

SASTOJCI

100 g crnih maslinki tipa Kalamata očišćenih od koštica
100 g zelenih maslinki očišćenih od koštica
2 kašike usoljenih kapara
1 čen belog luka
1 paradajz srednje veličine (čvrst kao za salatu)
sveža ljuta papričica po ukusu
4-5 kašika hladno ceđenog maslinovog ulja
origano
400 g dugačke testenine

 

PRIPREMA

Operite paradajz, rasecite ga na četvrtine i očistite od semenki. Krupno ga iseckajte. Kapare stavite u hladnu vodu i posle 5 – 10 minuta ih isperite.

Na veliku dasku za seckanje stavite maslinke, kapare, očišćeni i izgnječeni beli luk, paradajz i ljutu papričicu. Teškim i velikim nožem iseckajte ali ne preterano sitno (treba da bude sitno seckano ali ne miksovano). Stavite sve u ovalnu činiju i začinite malsinovim uljem i origanom.

Stavite veliki lonac sa vodom da provri. Kada je voda provrila posolite je i stavite testo da se kuva. Ocedite testo kada je kuvano i zacčinite sosom u velikoj činiji.

Služite naravno toplo!

Maj 2015
Separator image

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *