Domaći sos za roštilj / BBQ sos

Domaći sos za roštilj / BBQ sos

SASTOJCI

600 ml domaćeg sosa od paradajza (ako nemate, može i kupovni)
100 ml Heinz kečapa
200 ml vinskog sirćeta
1 puna kašika meda
100 g smeđeg šećera
4 kašičice dimljene aleve paprike
2 kašičice belog luka u granulama
1 kašičica mlevenog šarenog bibera
1/4 kašičice kajenske paprike
2 kašičice suvog vlašca
1/4 kašičice cimeta u prahu
2 kašičice suvog origana
1/2 kašičice čubra u prahu
1 kašičica suvog bosiljka
1 kašika tamnog soja sosa
1 kašičica mešavine začina
1 kašičica suve majčine dušice
1 kašičica suvog ruzmarina

 

PRIPREMA

Sve sastojke stavite u dublju šerpicu na vatru i kuvajte uz povremeno mešanje 30-ak minuta. Ostavite da se ohladi i poslužite uz roštilj ili pečenje.

Sos može da stoji u frižideru do dve nedelje, možda čak i duže, ali nama nije ostao da bi proverili u kakvom je stanju.

Septembar 2015
Separator image

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *