Dip od grilovanih tikvica

Dip od grilovanih tikvica

SASTOJCI

1 veća tikvica
180 ml kisele pavlake
1/2 veze peršuna
4 lista celera
5-6 listova bosiljka
1 kašika balzamiko sirćeta
3 kašike maslinovog ulja
2 čena belog luka
sok od 1/2 limuna
so i biber po ukusu

 

PRIPREMA

Tikvicu, ako je dovoljno mlada, isecite na tanje kriške i ispecite na gril tiganju. Ostavite da se u potpunosti ohladi.

Ohlađene tikvice ubacite u dublju posudu, pa dodajte sve ostale sastojke osim pavlake. Sve usitnite štapnim mikserom u finu, glatku masu. Na kraju dodajte kiselu pavlaku i lagano izmešajte da se sve sjedini. Ostavite pola sata da stoji u frižideru pre služenja.

Septembar 2015
Separator image

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *