Dimljeni tolstolobik sa ruzmarinom

Dimljeni tolstolobik sa ruzmarinom

SASTOJCI

2 odreska dilmljenog tostolobika
3 kašike maslinovog ulja
2-3 kašike belog vina
50 ml slatke pavlake (mlečne, nezaslađene)
grančica ruzmarina

 

PRIPREMA

Zagrejte maslinovo ulje u tiganju, pa na njega spustite odreske tostolobika. Propržite ih po nekoliko minuta na jakoj vatri sa svake strane da fino porumene. Pržene odreske pažljivo izvadite iz tiganja, a u tiganj, na maslinovo ulje dodajte belo vino i grančicu ruzmarina. Kratko krčkajte da vino ispari, pa dodajte slatku pavlaku i krčkajte da se sos malko zgusne. Na sos vratite riblje odreske.

Ako postite, nemojte dodavati slatku pavlaku, riba je jednako ukusna i bez nje.

naslovna212
Separator image

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *