Čokoladni puding od starog hleba

Čokoladni puding od starog hleba

SASTOJCI

100 g starog hleba
2 jaja
200 ml slatke pavlake
100 ml mleka
100 g čokolade za kuvanje
3 kašike smeđeg šećera
1 puna kašika kakao praha
par kapi all nut ulja od koštica šljive ili arome gorkog badema
šaka-dve seckanog badema
sladoled po želji

 

PRIPREMA

Hleb isecite na deblje parčiće, odstranite koricu i isecite na kockice pa stavite u posudu za pečenje.

U činiji za mešanje pomešajte jaja, pavlaku, kakao prah, mleko, šećer i ulje koštica šljive, a onda dodajte i istopljenu čokoladu, sve još malo promešajte i prelijte preko hleba. Pritisnite hleb da ceo bude namočen, ostavite 15-ak minuta da hleb upije tešnost, a onda stavite u pretodno zagrejanu rernu na 200°C na 30 minuta.

Nakon tog vremena odozgo pobacajte seckani badem i vratite u rernu na još 10-ak minuta.

Izvadite puding iz rerne, ostavite malo da se prohladi.

 

NAPOMENA

Servirajte sa po kuglom sladoleda od bele čokolade sa uljem koščica šljive (recept u izdanju za Septembar 2014 na strani 86).

naslovna212
Separator image

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *