Čizkejk kockice

Čizkejk kockice

SASTOJCI ZA KORU

200 g integralnog keksa
70 g putera

SASTOJCI ZA FIL

250 g krem maslaca
250 g krem sira
100 ml slatke pavlake
70 g šećera u prahu
1 vanilin šećer
2 jaja

SASTOJCI ZA GLAZURU

200 g čokolade
6 kašika ulja

 

PRIPREMA

Rastopite puter na laganoj temperaturi i prelijte preko mlevenog keksa. Sve lepo izmešajte i utisnite u manji pleh dimenzija 15×25 cm koji je obložen papirom za pečenje.

Izmešajte krem maslac i krem sir, dodajte slatku pavlaku, šećer i dva blago ulupana jajeta. Izjednačite smesu i sipajte preko kore od keksa. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 40 minuta. Ostavite da se kolač ohladi u kalupu, a zatim stavite u frižider par sati.

Za glazuru rastopite čokoladu sa malo ulja na laganoj temperaturi.

Ohlađeni kolač isecite na kockice i prelijte glazurom od čokolade.

Februar 2016
Separator image

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *