Čizburger

Čizburger

SASTOJCI

500 g mlevenog junećeg mesa
1 manji ljubičasti luk, sitno seckan
1 jaje
4-5 kriški kačkavalja
1-2 kašike prezli
1 kašika seckanog peršuna
1 kašičica aleve paprike
1 kašičica soli
1/3 kašičice sode bikarbone
malo bibera

I JOŠ

zelena salata
paradajz
krastavci
kečap
zemičke

 

PRIPREMA

Sve sastojke za pljeskavice stavite u jednu činiju i dobro izmesite. Ako imate vremena ostavite smesu u frižideru na pola sata. Nauljenim rukama oblikujte dve manje pljeskavice, na jednu stavite krišku sira pa preklopite drugom. Na isti način napravite i ostale čizburgere.

Pecite burgere na dobro ugrejanom tiganju. Vodite računa da vam u sredini ne ostanu živi jer su malo deblji.

Zagrejte omiljene zemičke, možete ih i prepolovljene prepeći na tiganju u kome ste pekli pljeskavice. Stavite unutra čizburgere i omiljene priloge vaše dece.

Servirajte ili spakujte za užinu u školi.

Jun 2015
Separator image

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *