Čimičuri

Čimičuri

SASTOJCI

1 veza peršuna,sitno seckana (toliko da zapreminski napuni posudu od 120 ml)
80 ml maslinovog ulja
60 ml sveže ceđenog soka od limuna
2 pune kašike sitno seckanog crvenog luka (ili ljutike, ili crnog luka)
1 kašičica sitno seckanog belog luka
1 kašičica ljute tucane paprike
¼ kašičice soli

 

PRIPREMA

Sve sastojke pomešajte u činiji. Možete ga čuvati nekoliko dana u frižideru u teglici.

 

NAPOMENA

Sos se odlično slaže uz sve vrste roštlja ili grilovano povrće.

U sos možete dodati i malo svežeg origana, ne mnogo, već samo radi arome. Osim origana možete koristiti i bosiljak ili majčinu dušicu. Limunov sok možete zameniti sokom limete.

Mart 2014
Separator image

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *