Brzi čili

Brzi čili

SASTOJCI

400 g mlevenog mesa
2-3 mlada luka
200 g praziluka
2 veće šargarepe
1/2 crvene paprike babure
150 g graška
100 g kukuruza (zamrznutog ili iz konzerve)
1 konzerva pasulja
1 velika konzerva paradajz pelata
1/2 kašičice mlevenog kumina
so, biber

 

PRIPREMA

Iseckajte svo povrće pre nego što krenete sa kuvanjem.

Dobro ugrejte veliki duboki tiganj ili plitku široku šerpu. Prepržite meso na malo ulja. Dodajte luk (odvojte beli od zelenog dela) i praziluk pa propržite. Nakon nekoliko minuta dodajte i papriku i šargarepu. Dinstajte sve zajdno još 3-4 minuta. Dodajte pelat i oko 200 ml vode. Stavite so i malo šećera, ako je pelat kiseo. Dodajte kukuruz i pasulj. Kuvajte na smanjenoj jačini ringle oko pola sata. Zatim stavite i grašak i mleveni kumin. Ako je potrebno dodajte još vode. Kada je grašak kuvan čili je gotov.

Pre posluživanja u čili dodajte seckani zeleni deo mladog luka i peršun ili sveži korijander.

Februar 2016
Separator image

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *