Brza pesto pasta

Brza pesto pasta

Ovaj recept je savršen za dane kada vam je potreban brz i ukusan ručak. Nema potrebe da ga pratite doslovce, skuvajte testenine onoliko koliko želite, ubacite onoliko paradajza koliko vam je ostalo u frižideru, dodajte neki zeleni pesto, umesto pinjola stavite orahe…

Brza pesto pasta

Brza pesto pasta

    Sastojci
  • 60 g testenine tipa fusili ili neke druge kratke
  • 5-6 čeri paradajza
  • maslinovo ulje
  • šaka rukole
  • 1 kašika pinjola
  • pesto verde (zeleni pesto)
  • malo rendanog parmezana za posipanje
  • so
  • biber
    Priprema
  1. Testeninu stavite da se kuva u slanoj vodi da bude al dente.
  2. Dok se kuva testenina na tiganju bez dodavanja masnoće blago propržite pinjole. Izvadite ih sa strane, a u isti tiganj sipajte malo maslinovog ulja, sačekajte da se zagreje i ubacite čeri paradajz isečen na polovine. Uz stalno mešanje blago propržite paradajz. Nemojte ga prepržiti, želimo da i dalje ostane čvrst, ali topao. Poklopite tiganj i sklonite ga sa vatre.
  3. Kada je testenina kuvana, ocedite je i sačuvajte malo vode u kojoj se kuvala.
  4. U testeninu umešajte kašiku-dve pesta i ako je potrebno dodajte malo vode u kojoj se kuvala.
  5. Testenini dodajte paradajz zajedno sa sokovima iz tiganja u kome se pržio, kao i rukolu. Pažljivo promešajte, pa prebacite u tanjir. Posolite i pobiberite po ukusu i pospite parmezanom i tostiranim pinjolima.
http://mezze.rs/brza-pesto-pasta/

April 2016
Separator image

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *