Bruskete sa šampinjonima

Brusketa sa šampinjonima

SASTOJCI

500 g šampinjona
2 veze mladog luka
kockica putera
malo maslinovog ulja
1 kašika kapara
morska so
biber
sveža majčina dušica
3 kašike aceto balsamica
1 kašičica meda

I JOŠ

1 baget ili neki drugi hleb
1 čen belog luka
malo aromatičnog maslinovog ulja (predlažemo da koristite maslinovo ulje sa sremušem)
kajmak, mladi sir… (opciono)

 

PRIPREMA ŠAMPINJONA

U tiganj stavite malo maslinovog ulja i putera a zatim prodinstajte seckani mladi luk. Kada omekša dodajte šampinjone sečene na listiće, posolite, pobiberite i dinstajte dok ne ispari tečnost. Dodajte aceto balsamico, malo meda, kapare, soli, bibera, majčine dušice i sve još kratko prodinstajte.

PRIPREMA BRUSKETA

Hleb isecite na tanke kriške, poređajte na pleh i pecite 15-ak minuta na 220°C s tim da par puta otvorite rernu da izađe vlaga a i na pola pečenja okrenite hleb.

Kada hleb postane čvrst i hrskav izvadite ga iz rerne, natrljajte čenom belog luka i po želji deo prelijte aromatičnim uljem, a na deo namažite kajmak i onda odozgo stavite pripremljene šampinjone, pospite sa malo majčine dušice i servirajte.

Jun 2015
Separator image

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *