Biftek u marinadi od đumbira

Biftek u marinadi od đumbira

SASTOJCI

oko 1 kg bifteka u komadu

MARINADA

1 kašičica meda
1 kašičica rendanog đumbira
1 rendani čen belog luka
2-3 kašike maslinovog ulja
malo bibera

I JOŠ

1-1,5 kg mladih krompirića
ruzmarin
malo maslinovog ulja
malo putera
crvena ljuta papričica

 

PRIPREMA

Pomešajte sve sastojke za marinadu. Meso dobro odvojite od suvišne masnoće i žilica, operite, prosušite, premažite pripremljenom marinadom i ostavite da odstoji u frižideru 24 h.

Pred pečenje izvadite meso iz frižidera, malo prebrišite kuhinjskim ubrusom, vežite kanapom (da zadrži pravilan oblik) i ostavite na sobnoj temperaturi par sati.

Krompiriće stavite u pleh sa malo maslinovog ulja, putera i soli i stavite da se peku sat vremena na 180°C, s’ vremena na vreme ih promešajte. Pred kraj isteka tog vremena meso posolite i na naglo zapecite u tiganju (koji može i u rernu) sa svih strana, a onda stavite u rernu na 220°C da se peče 25 minuta. Posle tog vremena izvadite meso iz rerne, prekrijte ga alu folijom i sačekajte 10 minuta da odmori.

Servirajte sa krompirom kome ste pred kraj pečenja dodali malo ruzmarina i sitno seckane ljute papričice.

naslovna212
Separator image

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *