Biftek u lisnatom testu

Biftek u lisnatom testu

TESTO

200 g brašna
100 ml vode
malo soli
oko 50-70 g putera

FIL OD GLJIVA

malo maslinovog ulja
1 glavica crvenog luka
2 čena belog luka
500 g miksa gljiva
morska so
biber
origano

I JOŠ

500 g bifteka u komadu
morska so
malo ljute tucane paprike
maslinovo ulje
1 žumance

PRILOG

500 g šargarepe
malo maslinovog ulja
malo morske soli
bibera
par kašika aceto balsamica
1 kašičica meda

SALATA

100 g rukole
malo maslinovog ulja
malo morske soli
malo aceto balsamica

 

TESTO

U činiji pomešajte brašno i so, pa dodajte vodu i zamesite testo. Prekrijte ga providnom folijom i ostavite 15 minuta da odmori. Zatim rastanjite testo, premažite tankim slojem putera i zvezdasto zasecite ka sredini pa naizmenično preklapajte delove testa ka sredini. Ostavite opet testo da odmori 15-ak minuta pa ponoviti postupak (rastanjite, premažite, isto preklopite) i ostavite da odstoji do upotrebe, prekriveno providnom folijom.

FIL OD GLJIVA

Na malo maslinovog ulja prodinstajte sitno seckan luk (posoljen) pa kada poprimi boju dodajte i krupno sečene gljive. Sve zajedno dinstajte dok ne ispari tečnost koja se stvori. Posolite, pobiberite, dodajte malo suvog origana i sitno seckanog belog luka. Kada se smesa malo prohladi smiksajte je u električnoj seckalici, a zatim stavite u cediljku da se oslobodite eventualnog viška tečnosti.

MESO

Meso premažite maslinovim uljem i pospite ljutom tucanom paprikom pa ostavite u frižideru da odstoji 24h a onda ga na naglo (na malo maslinovog ulja) propržite sa svih strana, posolite i ostavite u frižideru da se skroz ohladi (i da ispusti svoj višak tečnosti).

SLAGANJE

Rastanjite pripremljeno testo, namažite ravnomerno fil od gljiva, stavite meso na sredinu, ivice premažite žumancetom i sve lepo upakujte u testo. Odozgo premažite žumancetom, stavite na pleh (na papir za pečenje) i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta tj. dok testo fino ne porumeni. Kada ga izvadite iz rerne sačekajte 15-ak minuta a onda secite i servirajte.

PRILOG

Šargarepu iseckajte na štapiće, dinstajte na malo maslinovog ulja i kada omekša dodajte med, aceto balsamico, so, biber. Sve još malo prodinstajte i servirajte.

SERVIRANJE

Na svaki tanjir stavite malo priloga od šargarepe, salate od rukole i po polovinu pripremljenog mesa.

naslovna212
Separator image

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *