Batak sa grila u salati sa avokadom

Batak sa grila u salati sa avokadom

SASTOJCI

300 g pilećeg bataka bez kosti i kožice
1 kašičica senfa
1/2 kašičice tucane ljute paprike
12 čeri pradajza
1 kašika maslinovog ulja
1/2 žute babure
1/2 crvene babure
2 mlada luka
120 g mešane zelene salate
12 crnih maslina
1 veći krastavac
so

Za preliv

1 zreli avocado, srednje veličine
sok i kora jedne limete
3 kašike grčkog jogurta
1 kašika seckanog peršuna
1/4 kašičice ljute tucane parike
so po ukusu

 

PRIPREMA

Batake istanjite uz pomoć tučka za meso. Meso premažite senfom i pospite ljutom tucanom parikom. Blago posolite sa 2-3 prstohvata soli. Zagrejte gril tiganj ili roštilj, premažite maslinovim uljem i stavite batake. Pecite meso 4-6 minuta sa svake strane. Da proverite da li je meso gotovo, zarežite meso gde je nadeblje. Ako je meso belo na preseku i iz njega curi čista tečnost bez primesa krvi, meso je pečeno. Parike i krastavac iseckajte na veće kocke, a čeri paradajz na polovine. Maslinama odstranite koštice, a mladi luk iseckajte na tanke kružiće. Salatu dobro operite i osušite pa rasporedite na 4 tanjira. Preko dodajte naseckano povrće i piletinu i zalije svaku porciju sa 2 kašike preliva.

Da napravite preliv, presecite avokado, odstranite mu semenku i kašikom izdubite meso. Meso avokada stavite sa sokom, rendanom koricom limete i jogurtom u blender i pasirajte dok ne dobijete homogenu masu. Dodajte peršun i tucanu pariku, poslite po ukusu i blago promešajte kašikom. Preliv odmah poslužite preko salate.

Maj 2014.
Separator image

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *