Bajaderice

Bajaderice

SASTOJCI

400 g šećera
150 ml vode
200 g mlevenog keksa
150 g mlevenih oraha ili lečnika
250 g putera
100 g čokolade

GLAZURA

100 g čokolade
3 kašike ulja

 

PRIPREMA

Skuvajte sirup od vode i šećera tako da bude gustine meda. Kad voda provri kuvajte 4-5 minuta. Pomerite sa ringle i dodajte kockice putera, promešajte dok se potpuno ne istopi. Dodajte samlevene orahe i keks i sve fino izjednačite.

Smesu podelite na dva jednaka dela, pa u jednu polovinu dodajte izlomljenu čokoladu. Izmešajte da se potpuno rastopi.

Manji kalup (16×26 cm) obložite masnim papirom i stavite otprilike dve kutlače čokoladne smese. Lepo izravnajte nožem i odozgo nanesite svetlu smesu. Poravnajte i stavite drugi deo čokoladne smese. Ostavite da se potpuno ohladi, a zatim prelijte rastopljenom čokoladom sa malo ulja.

Novembar 2013.
Separator image

1 Comment

Add Yours

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *