Američke palačinke od brašna leblebije

Američke palačinke od brašna leblebije

SUVI SASTOJCI

100 g brašna od leblebije
100 g mekog pšeničnog belog brašna
2 kašike smeđeg šećera
pola kašičice praška za pecivo
pola kašičice sode bikarbone
1 vanilin šećer

VLAŽNI SASTOJCI

300 ml mleka
1 jaje
50 g istopljenog putera

PRELIV

500 ml gustog jogurta
par kašika slatka od borovnice ili nekog durgog

 

PRIPREMA

Sve suve sastojke pomešajte u činiji, onda u sredini napravite rupu i u nju stavite jaje, mleko i puter i žicom za mešanje prvo promešajte sredinu a onda i sve zajedno tek da se sjedini.

Ostavite testo pola sata da odmori a onda pecite palačinke u malom tiganju. Kada palačinka postane puna rupica (balončića) okrenite je i kratko još pecite sa druge strane.

Kao preliv servirajte gusti jogurt u koji ste umešali malo slatka od borovnica.

 

NAPOMENA

Ako želite bezglutenske palačinke onda izostavite obično brašno, brašno od leblebije povećajte na 200 g a količinu mleka smanjite na 250 ml i budite malo nežniji i oprezniji pri okretanju jer su palačinke krtije.

naslovna212
Separator image

2 Comments

Add Yours
    • 2
      Mezze Magazin

      Greška prilikom unosa tagova, greškom je štikliran pogrešan tag iz padajučeg menija. Hvala na skrenutoj pažnji, ispravljeno je.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *